Se majorează cu 20% salariile personalului din Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi din Autoritatea Navală Română, relatează Agerpres.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea Legii-cadru nr.153/2017, astfel încât personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi din cadrul Autorităţii Navale Române să beneficieze de o majorare a salariului de bază cu 20%.

“Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ISCTR se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019. (…) Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019”, prevede textul adoptat.

Inițiatorii proiectului de lege spun că astfel se elimină toate inechitățile în ceea ce privește salariile celor care lucrează în sistemul de stat.