Poliţiştii îi avertizează pe cei intraţi în febra cumpărăturilor de Sărbători să nu fie neglijenţi cu lucrurile lăsate în maşină sau care se află prin genţi sau buzunare. Este momentul perfect pentru ca hoţii să intre în acţiune, atrag atenţia oamenii legii. Mai mulţi agenţi au mers prin parcările supermarketurilor din Ploieşti ca să le amintească oamenilor să fie mai precauţi, pentru a nu fi prădaţi.

Multe persoane merg prin mai multe magazine ca să cumpere cadouri în această perioadă şi, de multe ori, lasă cumpărăturile deja făcute pe bancheta maşinii, la vedere. Este o invitaţie la furt, spun poliţiştii.

Oamenii recunosc că sunt prea grăbiţi şi neatenţi

“Avem un LCD nou nouţ, la cutie, e super oferta în acest autoturism şi un rucsac în care nu ştim ce este, la fel nici infractorul şi aici avem o mică expoziţie de articole vestimentare, de această dată de alimente, cadouri, lucruri care sunt uşor de sustras şi uşor de valorificat.

La vedere avem o borsetă şi în spate câteva cumpărături, aici super oferta la un telefon e şi la încărcat”, le explică oamenilor poliţiştii implicaţi în această campanie, potrivit stirileprotv.ro.

Românii recunosc că sunt prea grăbiţi în această perioadă şi mult mai neatenţi decât în restul anului, iar asta e tot ce aşteaptă hoţii. Oamenii legii dau asigurări că îşi vor continua patrularea prin parcările supraaglomerate în toată această perioadă de Sărbători.