Un nou candidat va intra în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni. Este vorba despre Mihail Neamţu, care va fi susţinut de către Alternativa Dreaptă, un proiect de “coagulare a Dreptei conservatoare, creștin-democrată și clasic liberală“ susținut și compus din Partidul M10 (fondat de Monica Macovei), Forţa Moldova și Alianța Conservatoare, potrivit Ştiripesurse.

Mihail Neamţu a pus bazele Mișcării Noua Republică, fondată mai întâi ca o asociație cu personalitate juridică. În iulie 2012, membrii organizației au votat transformarea în partid politic, iar Neamțu a fost ales președinte al noii formațiuni. În 2012, Neamţu a candidat pentru un mandat de deputat din partea Alianţei România Dreaptă (formată din Partidul Democrat Liberal, Forța Civică şi Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat), însă a pierdut alegerile. Din 2017, el este membru al Partidului Naţional Liberal.

„Președinția a devenit o instituție din ce în ce mai golită de esență din cauza, atât a atacului concertat al actualei guvernări la adresa instituției supreme în stat, cât și din cauza prestației ezitante și neconvingătoare a președintelui în funcție. Instituția supremă a statului român a devenit în acest mod mult mai slabă în dinamica jocului democratic autohton decât prevede Constituția României și așteptările românilor. Considerăm că această stare de lucruri trebuie să înceteze, în folosul stabilității și credibilității democrației, iar autoritatea prezidențială să își regăsească deplina recunoaștere populară și eficiență instituțională.

În urma unui amplu proces de dezbatere internă, am decis că suntem datori în fața membrilor, susținătorilor noștri și a întregului electorat să intrăm în lupta electorală pentru Președinția României. Suntem convinși că un candidat al Alternativei Drepte și, sperăm, al întregii drepte conservatoare, este suficient să câștige odată admirația și încrederea oamenilor în cursa prezidențială și nici o altă voce nu va putea să îl învingă cu ușurință. Candidatul pe care noi am decis că îl vom susține în lupta pentru funcția supremă în stat este liderul de opinie, creștinul militant, omul de cultură, analistul politic, teologul și scriitorul Mihail Neamțu. Un președinte creștin, pentru o Românie creștină”, a transmis, luni, Alternativa Dreaptă.