Incidenţa infectărilor SARS-CoV-2 s-a dublat în 24 de ore în localitatea Igneşti, unde a ajuns la 10,14 la mie, astfel că autorităţile au decis ca restricţiile de circulaţie pe timp de noapte să fie aplicate tot timpul, nu doar în weekend.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a anunţat, marţi, că incidenţa infectărilor este de 10,14 la mie, în timp ce luni era de 4,35 cazuri la mia de locuitori.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat că din şapte cazuri de infectare depistate în localitate, patru sunt din aceeaşi familie.

Se întorc restricțiile de noapte

CJSU a emis o hotărâre de aplicare a restricţiilor prevăzute în situaţiile în care incidenţa este mai mare de 7,5 la mie. Astfel, restricţiile anunţate luni pentru Igneşti, unde circulaţia persoanelor era interzisă după ora 20,00 în timpul weekend-ului, se vor aplica tot timpul. De asemenea, magazinele se vor închide la ora 18,00 în fiecare zi.

De menționat este faptul că aceste restricții sunt generale și vor rămâne aplicate până în momentul în care incidența va scădea sub nivlul de 3,5 la mie în zonele vizate.

În ceea ce privește restul restricților care intră în vigoare, printre acestea se numără  suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor, interzicerea evenimentelor cu public numeros în spaţiu deschis.

În localitatea Dezna, incidenţa a rămas la nivelul de luni, adică 5,31 la mie, această localitate fiind prima din judeţ în care s-au aplicat anumite restricţii încă de sâmbătă, când incidenţa depăşea 3 la mie.

Totodată, în localităţile Moneasa şi Fântânele sunt înregistrate incidenţe de 2,4, respectiv 1,88 la mia de locuitori, acestea fiind cele mai mari din judeţ după Dezna şi Igneşti.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 24.040 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 18 în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 978 de decese la persoane cu COVID-19.

Sursa foto: Dreamstime