Carrefour închide fostul magazin Billa din Drumul Taberei

Retailerul francez Carrefour a luat decizia să închidă magazinul din Drumul Taberei, pentru o perioadă nelimitată. Este vorba despre magazinul din Strada Brașov nr 23A, peste drum de Centrul Comercial Drumul Taberelor, acolo unde funcționează și un Auchan.

Market-ul este unul dintre cele mai vechi  din Capitală, în aceeași locație funcționând ani la rând hypermarketul Billa. Unitatea a fost preluată de francezii de la REWE în 2015 și rebranduită în 2017.

Motivul, spune retailerul, constă în faptul că proprietarul clădirii în care este chiriaș urmează să dezvolte un nou proiect.

„În ceea ce privește magazinul Carrefour Market de pe Str. Brașov nr. 23A, București, întrucât proprietarul clădirii, în care Carrefour România este chiriaș al spațiului de vânzare, urmează să dezvolte un nou proiect în viitorul apropiat, magazinul se va închide. Pe o perioadă nelimitată începând cu data de 20 noiembrie. Rămânem aproape de clienții din cartierul Drumul Taberei, oferindu-le posibilitatea de a-și efectua cumpărăturile zilnice și săptămânale în cadrul magazinului Carrefour Market Chilia Veche. Deja cunoscut de șapte ani locuitorilor din zonă. Situat la aproximativ 10 minute de mers pe jos față de locația din Strada Brașov nr 23A”, au declarat reprezentanții Carrefour site-ului Economica.net.

Angajații vor fi relocați

Potrivit reprezentanților companiei, angajații din acest supermarket vor fi relocați către alte magazine ale rețelei din București, ulterior închiderii magazinului. Echipa își va continua activitatea în mod neîntrerupt, au spus oficialii companiei.

De asemenea, retailerul anunță că investițiile în rețeaua Carrefour Market vor continua, „atât prin noi deschideri, dar și prin accelerarea proceselor de remodelare”.

„Știm cât de important este pentru clienții noștri să aibă în apropierea casei un magazin cu oferte complete și accesibile. Supermarketul este un format de importanță strategică pentru noi, prin care încercăm să venim cât mai aproape de clienți”, a transmis compania.

Vizavi de Carrefour Market din strada Brașov este și centrul comercial Auchan Drumul Taberelor, inaugurat în 2014.

Al doilea cel mai vechi hypermarket Billa din Capitală, un magazin preluat de grupul francez Carrefour în 2015, în urma tranzacției cu grupul german REWE, se va închide începând cu data de 20 noiembrie 2023, pe perioadă nelimitată, au declarat reprezentanții companiei.

La finalul lunii octombrie, rețeaua de magazine Carrefour Market număra 189 de unități la nivel național. Compania, un gigant al retailului internațional, și-a început operațiunile în România în anul 2001, marcând astfel intrarea pe piața est-europeană.

Deschizând primul hipermarket în București, acesta a reprezentat un pas major în evoluția pieței de retail din România, oferind consumatorilor o varietate largă de produse sub un singur acoperiș.

De-a lungul anilor, compania și-a extins rețeaua în țară, deschizând numeroase magazine, inclusiv formate mai mici, cum ar fi Carrefour Market și Carrefour Express.