Într-o postare pe pagina personală de facebook, Marcel Ciolacu a transmis că susține impozitarea progresivă a averilor.

De asemena, liderul interimar al PSD susține că Guvernul este cel care poate lua o astfel de decizie benefică pentru românii de rând.

„Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată.

Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari”, scrie Ciolacu pe facebook.

Este decizia PNL

Totodată, Marcel Ciolacu susține că povara crizei cauzate de coronavirus nu trebuie să fie suportată de cei cu venituri reduse și de cei cu „vile somptuoase, iahturi sau bărci cu motor”.

„Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!”, a mai scris Ciolacu.