Anunțul a fost făcut la evenimentul de lansare a Campaniei naţionale de împădurire „O pădure cât o ţară”, desfăşurat la Ulieşti, în judeţul Dâmboviţa.

„Pentru mine personal este o mare bucurie că putem să începem azi această campanie de replantare, o campanie amplă care cu siguranţă va lăsa urme pozitive. Pădurile sunt aurul verde al României şi acest aur trebuie protejat şi înmulţit. (…) Pădurea trebuie protejată, este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive. Şi îl rog pe domnul ministru al Mediului să găsească noi instrumente pentru protejarea pădurilor”, a declarat Iohannis.

De asemenea, preşedintele a plantat primul stejar în cadrul campaniei lansate la Ulieşti.

Orban aşteaptă implicarea românilor 

Premierul interimar, Ludovic Orban a declarat, în cadrul aceluiași eveniment, că aşteaptă implicarea românilor pentru refacerea pădurilor, subliniind importanţa asigurării unui viitor cert pentru copii, nepoţi.

„Codru-i frate cu românu’, zice o veche vorbă. Să arătăm că şi românul e frate cu codrul, să refacem pădurile României peste tot unde este nevoie, peste tot unde există risc de afectare a mediului, a solului, a aerului, astfel încât să asigurăm un viitor cert pentru copiii noştri pentru nepoţii noştri”, a declarat Ludovic Orban, potrivit agerpres.

Acesta susține că nu este suficientă numai prezenţa autorităţilor la astfel de acţiuni.

„Prezenţa noastră aici este un semnal clar de implicare a oricărui român care are o conştiinţă şi care ţine la o ţară frumoasă, o ţară cu o pădure cât mai dezvoltată să pună umărul la această campanie şi să contribuie pentru ca o suprafaţă cât mai mare a României să poată să devină împădurită”, a adăugat Orban.

La eveniment sunt prezenţi, de asemenea, premierul interimar Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat Florin Cîţu şi ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe.