Viorica Dăncilă se pregătește de remaniere guvernamentală, dar decizia va fi luată abia luna viitoare în CEX. Atunci PSD își va alege și un președinte, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Marți, după ce a picat moțiunea de cenzură, Dăncilă a enunțat la România TV și criteriile prin care va face remanierile.

”La șase luni vom face o evaluare a măsurilor din programul de guvernare, vom vedea ce mai avem de îndeplinit și bineînțeles o foaia de parcurs. Acum la șase luni se încheie primul semestru și vom face evaluare. După Congres, vom face, în luna iulie, o evaluare pe primele șase luni ale anului.

Ca să putem vorbi despre o remaniere trebui să vin cu o evaluare a îndeplinirii program pe fiecare minister. Se împlinesc 6 luni în acest an de guvernare, voi face o evaluare pe fiecare minister în parte. Eu nu cred că remanierea se poate face pe oameni. Cred că dincolo de oameni trebuie să vedem munca lor, ce au realizat. După ce vom face această evaluare, decizia o vom lua în CEX, voi asculta opinia tuturor colegilor și vom vedea ce vom face în perioada următoare.”, a precizat premierul.

Dăncilă a vorbit și despre prezidențiabilul PSD, care se va alege în urma unor sondaje.

”Noi vrem ca la sfârșitul lui iulie, începutul lui august, să știm candidatul la prezidențiale.”, a spus Viorica Dăncilă.