Peste 400.000 de elevi vor lua în acest an burse, fie de studiu, fie sociale, la acelaşi nivel ca cel de anul trecut, potrivit hotărârii de Guvern pentru cuantumul minim al burselor. Astfel, elevii vor primi tot burse cu valori între 8 lei şi 1.000 de lei. Hotărârea nr. 666 a fost publicată deja în Monitorul Oficial, în varianta care prevede că acest cuantum rămâne neschimbat faţă de nivelul de anul trecut, deşi iniţial cuantumul minim propus era de 100 de lei.

Suma de 100 de lei fusese chiar anunţată de purtătorul de cuvânt al Guvernului după şedinţa Executivului. La scurt timp după anunțul oficial, reprezentanții Guvernului au declarat că „a fost vorba despre o greșeală a celor de la Ministerul Educației” şi au retras informaţiile, notează edupedu.ro.

Actul normativ publicat în Monitorul Oficial prevede că: “În anul școlar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, este cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată în anul școlar 2018-2019”.