Autoritatea de Management Programul Operaţional Capital Uman a aprobat, joi, proiectul de formare a personalului pentru situaţii de urgenţă, cu o valoare de peste 10 milioane de euro, şi care vizează aproape 9.000 de specialişti care activează în acest domeniu, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, la un eveniment de specialitate.

„Colegii din Autoritatea de Management POCU au aprobat astăzi (joi, n.r.) proiectul de formare a personalului pentru situaţii de urgenţă, depus de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro şi vizează formarea personalului implicat în intervenţii în situaţiile de urgenţă, de la dispecer, până la pompier şi alte categorii de personal. Deci, vizează cam 9.000 de astfel de specialişti, de lucrători la tot ce înseamnă intervenţii în situaţii de urgenţă în România”, a afirmat Roxana Mînzatu, la evenimentul de promovare „Investiţii în domeniul sănătăţii prin Programul Operaţional Capital Uman”.

Potrivit ministrului, paşii următori presupun semnarea contractului de finanţare şi demararea activităţii de instruire şi în zona de situaţii de urgenţă.

„A fost un apel necompetitiv. S-au mişcat foarte repede şi colegii din IGSU – beneficiarul – dar şi colegii din AM şi iată că astăzi, 26 septembrie, s-a decis aprobarea acestui proiect, urmând a semna contractul de finanţare şi urmând a începe toată partea de instruire de care, cred eu, e foarte, foarte mare nevoie şi în zona aceasta de situaţii de urgenţă. Deci, la cei 88 de milioane de euro pe care dvs. îi implementaţi în ceea ce înseamnă formarea personalului medical şi asistente şi medici şi personal de altă tipologie se adaugă de astăzi şi proiectul care vizează sistemul naţional de intervenţii în situaţii de urgenţă. Este important de ştiut că sunt bani europeni investiţi exact acolo unde avem mai mare nevoie”, a subliniat şeful de la Fonduri Europene.