Alexandru Muraru a precizat că Guvernul va acoperi în continuare indemnizațiile persoanelor aflate în șomaj tehnic până la 30 iunie.

”Guvernul va continua să acorde indemnizație de șomaj tehnic până la 30 iunie 2021 pentru angajații din domeniile în care se mențin restricțiile impuse de autorități pentru combaterea răspândirii COVID-19. Suma estimată pentru anul 2021 este de 798 milioane lei. Scopul acestei măsuri este de a acorda un sprijin în vederea menținerii locurilor de muncă și prevenirii creșterii șomajului în această perioadă de criză sanitară. Indemnizația acordată salariaților este de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut. În 2020 au beneficiat 1.198.079 de salariați de acest program, cu o valoare de aproape un miliard de euro!”, a declarat deputatul liberal.

Bugetul anului 2021 este unul al investițiilor

Deputatul PNL Alexandru Muraru a transmis faptul că bugetul coaliției de guvernare pentru anul 2021 este unul al investițiilor, în ciuda regresului economic generat de pandemia de COVID-19.

”Anul acesta, alocarea bugetară aferentă investițiilor este de 62 miliarde de lei. Vorbim de cel mai mare buget alocat acestui sector din ultimele trei decenii și cu o majorare de 8,9 miliarde lei față de anul 2020.  Raportat la criza pandemică prin care trecem, Guvernul a reușit să construiască un buget care să acopere nevoile societății românești și să pună bazele unui amplu proces de consolidare a finanțelor publice ale țării. Principiile pe care se așează bugetul de stat pentru anul 2021 îmi dau garanția că vom avea o creștere economică generată de investițiile publice. Concomitent cu oportunitățile de atragere a finanțărilor europene, am convingerea că, păstrând consecvența politicilor financiare, la finalul anului 2024 vom reuși să aducem nivelul de trai al românilor în media Uniunii Europene”, a spus acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea