Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță că autorităţile vor continua să dea amenzi “chiar şi pentru un chiştoc aruncat pe jos” până ce toţi cetăţenii vor înţelege că trebuie să păstreze curăţenia în spaţiile publice.

În același timp, a lansat un atac dur la adresa celor care aruncă mizerii pe jos sau lasă gunoiul menajer la coşurile stradale, ilustrându-şi comentariile cu imagini din spaţiul public.

El a mai adăugat că nu există atât de mulți oameni care să îi supravegheze pe toți care încalcă legea, așa că este nevoie ca fiecare cetățean în parte să poată păstra curățenia.

“Cât timp nu ne deranjăm să mergem patru metri până la un coş, cât timp ne scoatem gunoiul din casă la cel mai apropiat coş stradal sau cât timp aruncăm pe lângă când e plin, vom trăi în MIZERIE. Nu ştiu voi, dar eu nu vreau şi nici nu accept asta. Continuăm să îi sancţionăm pe toţi cei care batjocoresc astfel Sectorul 2.

Dăm amenzi chiar şi pentru un chiştoc aruncat pe jos. Dăm amenzi până vom înţelege că pentru spaţiul public suntem toţi responsabili. Nu putem avea câte un angajat pentru fiecare om. Nu putem mătura din oră-n oră. E nevoie şi de un minim de efort din partea fiecăruia pentru a păstra curăţenia”, a scris edilul.

Amenzi de 500.000 lei în Sectorul 2 al Capitalei

Amintim faptul că la mijlocul lunii martie, Radu Mihaiu declara că în luna februarie s-au dat 500 de amenzi, în valoare de 500.000 de lei, pentru aruncarea deşeurilor pe spaţiile publice şi 150.000 de lei pentru maşini abandonate.

Tot atunci, el anunța începerea campaniei de curățenie în spațiile publice, pe care autoritățile și-o doresc să o păstreze cât mai mult timp.

“Am început curăţenia şi prin locurile publice. S-au dat amenzi, s-au dat multe amenzi. În luna februarie s-au dat 500 de amenzi, dacă nu mă înşel. Un total de 500.000 de lei pentru deşeuri, 150.000 de lei s-au dat pentru maşini abandonate. Deci, s-au dat multe amenzi şi facem curăţenie pe străzi, face şi curăţenie efectiv”, arăta edilul într-o intervenţie live pe Facebook.

Totodată, Radu Mihaiu mai menționa că această campanie de curăţenie se desfăşoară pe mai multe planuri, fiind necesar un efort susţinut. El le-a promis bucureștenilor că nu se va lasă până când Sectorul 2 nu va fi unul curat.

“Am început această operaţiune. În paralel mergem şi cu amenzi pentru cei care fac mizerie şi care lasă deşeuri necontrolate. Trebuie neapărat să facem curăţenie în Sectorul 2 şi o să facem acest lucru. Sigur, nu se întâmplă peste noapte. Nu o să avem după patru luni de mandat curăţenie cum ne-am dori cu toţii, dar curăţenia este un efort susţinut şi un efort pe care eu, cel puţin, îl voi face şi aveţi promisiunea mea că vom face curăţenie şi nu ne lăsăm până nu o să avem un Sector 2 curat”, preciza el.