Raluca Turcan a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei.

“Familiile monoparentale și familiile cu mulți copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din România, aceasta a fost una dintre concluziile campaniei naționale destinate beneficiarilor de ajutor social.

În cazul acestor familii, necesitatea de a dezvolta servicii integrate este cu atât mai evidentă, pentru că nevoile copiilor și ale adulților sunt diverse, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita la ajutorul financiar.

Ne-am propus să regândim asistența socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistență medicală, consiliere educațională, până la consiliere pentru integrare pe piața muncii pentru adulții apți de muncă din aceste familii.

Raluca Turcan: Vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii

De asemenea, vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adreseză cu precădere copiilor și familiilor vulnerabile. Și pentru că tot campania națională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistență socială nu sunt suficiente și nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural și să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată.

Astăzi este Ziua Internațională a Familiei. Îmi doresc ca fiecare familie din mediile vulnerabile din România să fie sprijinită în mod real de stat, atât prin serviciile sociale, cât și prin șansa acordată copiilor din aceste familii de a ieși din dependența față de stat, prin educație”, a punctat ministrul Raluca Turcan.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. 1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

Sursă foto: Dreamstime