În ciuda perioadei grele prin care trece Europa, inclusiv România, există în continuare joburi care oferă salarii decente. În plus, multe dintre acestea nu necesită studii superioare.

Nu mai puțin de 30% dintre angajații din România au salariul minim, care este mai mic de 400 de euro. Există însă joburi mai bine plătite unde salariile pot trece ușor de 1.000 de euro.

Salarii și de 1.200 de euro net pe lună. Este suficient şi dacă ai doar studii medii

Este și cazul managerilor de securitate, job care este la mare căutare în ultima perioadă. Salariile pentru un astfel de post ajung și la 1.200 euro pe lună, cu mențiunea că este vorba despre salariul net.

Conform datelor publicate de platforma de recrutare online BestJobs, un angajat pe poziţia de manager de securitate are un salariu care variază, în medie, între 900 şi 1.200 de euro net pe lună.

„Managerul de securitate dezvoltă noi practici pentru echipa de operaţiuni şi ghidează echipa pe care o are în subordine.

Candidatul ideal pentru acest rol are studii medii sau superioare, pregătire profesională cu privire la planificarea/ executarea activităţilor de pază şi cunoştinţe despre activitatea de securitate, precum şi abilităţi puternice de comunicare, rezolvare a problemelor şi planificare.

Experienţa profesională pe un post similar reprezintă un plus în candidatura unei persoane. În prezent, cea mai mare densitate a ofertelor pentru astfel de poziţii o regăsim în Bucureşti, Cluj şi Galaţi, iar oferta salarială medie este de 900-1.200 euro/lună”, explică Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonus de performanţă, prime de sărbători, vouchere de vacanţă, pensie privată, tichete de masă, asigurare de viaţă şi/sau accidente sau decontarea transportului.

Cele mai căutate domenii

În acest context, mai precizăm că, domeniile cu cele mai multe joburi de la începutul anului sunt Vânzări, Management, Inginerie și Financiar/Contabilitate. Din numărul total de aplicări, 20% sunt în Vânzări, aproximativ 14% în Management și 9% în Financiar/Contabilitate.

Nici angajatorii din IT nu dau semne să încetinească demersurile de recrutare în ciuda știrilor despre disponibilizările masive din corporații. De la începutul anului, aproximativ 10.000 de joburi în IT/ Telecom au fost publicate pe platformă, confirmând nevoia acută de specialiști în domeniu.