„Mâine, depunem proiect de lege, îl și aprobăm rapid, ca Guvernul României să achiziționeze măști și să le distribuie oamenilor. Oamenii nu au bani ca să cumpere măști, nu au de unde. E o discriminare și un abuz. Nu poți să le spui românilor: ”nu aveți voie să ieșiți din casă fără mască”, dar nu se găsesc măști sau sunt foarte scumpe, ca la farmacia de la Huși a ministrului Sănătății”, a spus Victor Ponta la România TV.

Amenzi tuturor celor care nu poartă mască

„Statul român, prin UNIFARM, trebuie să cumpere măști direct de la producători, din China sau România, și să le distribuie, abia apoi să dea amenzi celor care nu poartă mască. Altfel, se va ajunge la speculă și la prețuri uriașe”, a adăugat liderul Pro România.

Ce a spus Ponta despre relaxarea măsurilor

„De ce 15 mai? Eu aș vrea să sărbătorim Ziua Muncii, 1 mai, prin muncă. De ce spun asta. De ieri începând, nemții sunt la lucru în Germania, în Spania la fel, italia a anunțat foarte clar pe 4 mai. Multe alte țări din Europa, mult mai lovite decât România au anunțat că încep să dea drumul la economie.

Termenul folosit de domnul președinte Iohannis este profund greșit: relaxare. Nu, nu trebuie să ne relaxăm. O sa avem în continuare acest virus, mult timp de acum încolo, după cum spun medicii, până va fi vaccin”, a mai spus Victor Ponta.