Întrebat în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind relaxarea măsurilor și repornirea economiei după data de 15 mai, fostul premier Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa acestuia. Ponta a ironizat declarațiile lui Iohannis privind „activitățile care prezintă un risc mai scăzut de contaminare”.

„Să stăm toți la Palatul Cotroceni sau la Vila Lac 1 să nu facem nimic, să așteptăm să ne intre salariu în cont, să ne aducă secretarele și aghiotanții mâncare și atunci sigur, nu mai este niciun pericol. Dar din păcate, în afară de domnul Iohannis, domnul Orban și încă doi trei de-ai lor, pentru restul românilor, acest scenariu nu există. Să stea la vilă sau la palat, să le intre banii în cont și cu asta basta.

Cred că domnul Iohannis în continuare refuză sau nu este capabil să coboare în rândul oamenilor, între muritori, de acolo de sus”, a răbufnit Victor Ponta.

Ponta se întreabă de ce președintele a ales tocmai data de 15 mai pentru relaxarea măsurilor și nu chiar 1 mai, în contextul în care, în alte țări, mult mai grav afectate de noul coronavirus s-a început munca.

„De ce 15 mai? Eu aș vrea să sărbătorim Ziua Muncii, 1 mai, prin muncă. De ce spun asta. De ieri începând, nemții sunt la lucru în Germania, în Spania la fel, italia a anunțat foarte clar pe 4 mai. Multe alte țări din Europa, mult mai lovite decât România au anunțat că încep să dea drumul la economie.

Termenul folosit de domnul președinte Iohannis este profund greșit: relaxare. Nu, nu trebuie să ne relaxăm. O sa avem în continuare acest virus, mult timp de acum încolo, după cum spun medicii, până va fi vaccin. Dar dacă vaccinul se face peste 6 luni sau peste un an și domnul Iohannis vrea să ne țină închiși în case, nu o să mai supraviețuiască decât domnia sa și domnul Orban. Restul toată lumea o să moară de foame”, a mai spus Victor Ponta.

Amintim că, președintele Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade și dacă sunt respectate măsurile impuse, se poate intra într-o fază de relaxare. De asemenea, Iohannis a punctat că această relaxare se va face treptat și la început vor fi posibile activități care prezintă un risc mic de contaminare cu COVID-19.