Proiectul de lege privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară a trecut în decembrie 2017 de Senat și azi a primit votul decisiv al Camerei Deputaților. Ca să se aplice, documentul trebuie promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro.
Stimularea companiilor pentru angajarea tinerilor de până la 40 de ani în agricultură, acvacultură și industria alimentară va fi făcută în perioada 2018-2020. Concret, statul va acorda lunar bani, timp de 12 luni, pentru firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) care angajează minimum doi tineri pentru cel puțin un an. Încadrarea în muncă va trebui să fie pe perioadă determinată sau nedeterminată, cu normă întreagă.
 
Măsura va urma să facă parte dintr-un program de stimulare a angajării în cele trei sectoare, ce va fi desfășurat între anii 2018 și 2020, conform avocatnet.ro. Companiile și PFA-urile care dovedesc angajarea a cel puțin doi tineri de cel mult 40 de ani vor primi lunar, pentru fiecare persoană:
 
1.000 de lei pentru tinerii cu studii superioare de specialitate în agricultură, acvacultură și/sau industria alimentară;
750 de lei pentru tinerii cu studii medii de specialitate și cei care au urmat cursuri de formare profesională de scurtă durată în agricultură, acvacultură și/sau industria alimentară;
500 de lei pentru tinerii fără studii.
Pe deasupra, tinerii de maximum 40 de ani angajați în cele trei sectoare amintite vor fi scutiți de plata impozitului pe veniturile salariale.