Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că partidul său pregătește noi măsuri fiscale și își propune o legislație clară și predictibilă. Ciucă a subliniat importanța unei abordări coerente în gestionarea legislației fiscale și a menționat că sunt discuții în cadrul Coaliției cu privire la cota unică, pe care o consideră subutilizată.

Nicolae Ciucă anunță noi măsuri fiscale

„Pe primele două luni ale anului, colectarea a depășit ceea ce era planificat. Gradul de colectare care a ajuns în ianuarie cu puțin peste două miliarde, și la fel se va întâmpla și în luna februarie, lună care era mai dificil de gestionat pentru că nu exista termenul pentru plata anumitor măsuri fiscale.

Strategia PNL este o legislație clară și predictibilă. Nu putem să venim de fiecare dată să cârpim cu măsuri în funcție de cum evoluează situația. Și mediul de afaceri și noi ca gestionari ai bugetului statului trebuie să avem o legislație fiscală clară, predictibilă, care să nu se mai schimbe de la o zi la alta”, a declarat liderul PNL.

În ceea ce privește măsurile fiscale viitoare, Ciucă a afirmat că PNL se concentrează pe susținerea clasei de mijloc, a mediului de afaceri și a capitalului românesc, urmând să propună un pachet fiscal în acest sens. De asemenea, el a menționat că sunt discuții cu premierul Marcel Ciolacu și PSD-ul privind cota unică, subliniind că momentan aceasta nu și-a atins potențialul.

Întrebat dacă există riscul de rupere a Coaliției din cauza diferențelor de opinie în privința cotei unice, Nicolae Ciucă a declarat că „dacă vom reuși într-un final să gestionăm venitul global al fiecăruia dintre noi … Nu trebuie să ne mințim, tot sistemul de digitalizare nu se întâmplă într-o lună”.

O linie roșie peste care nu vom trece

Anterior, în cursul zilei de azi, liderul PNL a declarat pe rețelele de socializare că PNL nu va fi de acord cu creșterea taxelor sau cu impozitul progresiv. Liberalii vor continua să militeze ca impozitarea progresivă să nu treacă nici după 2024, a mai precizat Nicolae Ciucă.

„PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani. Este un element ideologic al nostru, o linie roşie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creşterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv”, a transmis Ciucă, pe Facebook.

El a menţionat că liberalii vor ca „românii care muncesc să nu fie îngenuncheaţi de taxe mari, iar companiile care produc un profit curat să nu fie penalizate dacă au reuşit pe piaţa liberă”.

„România este mai competitivă cu cota unică. Doar aşa vom continua să atragem investitori care să contribuie la dezvoltarea României, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două decenii de dezvoltare”, a mai scris liderul PNL.