Cifrele Eurostat arată că țara noastră era din nou pe primul loc în luna februarie din punct de vedere al inflației. Creșterea prețurilor cu 4% la produsele de bază și-a spus cuvântul, iar asta se vede în consum.

Pentru că fermierii spre exemplu nu mai fac față cu costurile de producție, aceștia sunt nevoiți să crească prețul. Cartofii se vindeau în luna ianuarie cu 2 lei/kg, iar acum, în martie, prețul este în jur de 3-3,5 lei/kg. Anul trecut prețul era în jur de 60, 70 de bani/kg. Ceapa uscată costa 4 lei şi 10 bani acum două luni iar acum costă peste 5 lei kilogramul. Roşiile, ardeii şi dovleceii s-au scumpit cu 26%.

România se confruntă cu un fenomen al scumpirilor. Datele Eurostat din februarie arătau că în țara noastră, creșterea medie a prețurilor era de 4%, în timp ce în Irlanda, Grecia și Spania au stagnat.

Potrivit specialiștilor, inflația crește din cauza creşterii costurilor pentru producători şi firme. Estimările Guvernului arătau că România va avea o inflație de 2,8%.

Inflaţia se aprinde, potrivit specialiştilor, din cauza creşterii costurilor pentru producători şi firme. Guvernul estima că vom avea inflaţie acum, 2,8%, dar avem 4. Se ajunge astfel la avertismentul companiillor şi al Băncii Naţionale potrivit căruia modificările legislative vor scumpi viaţa românilor.