”Am aflat cu surprindere şi încântare în acelaşi timp că Guvernul României intenţionează să adopte o serie de măsuri pe care opoziţia le promovează de multă vreme. Este vorba despre revenirea pensiilor şi a salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior tăierilor, precum şi despre proiectul coşul de solidaritate, pentru pensionari. Sunt iniţiative de stânga, pe care le apreciem şi de care românii au mare nevoie”, se arată în scrisoarea liderului PSD.

Ponta adaugă că PSD va susţine toate aceste măsuri cu caracter social, anunţate de Guvern şi le va promova şi în cadrul Uniunii Social Liberale, deşi adoptarea lor s-ar fi impus încă din debutul crizei economice.

”Remarc, ca un semn de seriozitate şi de garanţie a implementării acestor măsuri, faptul că ele au fost anunţate în timpul prezenţei delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România. Aceasta înseamnă că ele nu sunt simple enunţuri menite să amăgească populaţia şi să creeze false aşteptări. Lansarea lor în contextul discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului României şi delegaţia FMI denotă că ele sunt agreate de dumneavoastră”, mai spune Ponta.

Preşedintele PSD adaugă însă că aceste măsuri extrem de necesare vin foarte târziu şi nu sunt suficiente ele neputând acoperi ”creşterea fulminantă” a taxelor şi a preţurilor la alimente şi bunuri de larg consum şi nici nu pot oferi populaţiei, în special categoriilor defavorizate, posibilitatea de a privi cu linişte şi detaşare iminenta eliminare a subvenţiei la căldură şi apă caldă, precum şi introducerea sistemului de coplată în sistemul de sănătate.

”România nu a ieşit încă din criza economică, iar evoluţiile din plan european, în special criza datoriilor, nu sunt în măsură să ofere o perspectivă optimistă. Prin urmare, societatea românească are în continuare nevoie de astfel de iniţiative de responsabilitate şi solidaritate socială. Ele trebuie îmbinate în mod inteligent cu măsuri proactive de stimulare a economiei, de reducere a fiscalitatii şi de multiplicare a locurilor de muncă”, se mai arată în scrisoarea lui Ponta.â
Sursa: Agerpres