Surpriză totală în topul miliardarilor lumii! Jeff Bezos, fondatorul Amazon, nu mai este a doua cea mai bogată persoană din lume, fiind detronat de un magnat care se afla pe locul 14 la începutul acestui an.

Cine l-a înlocuit pe Jeff Bezos pe poziţia a doua în topul miliardarilor? Vine din India

Jeff Bezos a coborât pe locul 3 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, în timp ce magnatul indian Gautam Adani a avut o evoluţie fulminantă în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Elon Musk se află în continuare pe poziţia 1, cu 260 de miliarde de dolari, însă ar putea fi nevoit să își păzească spatele, notează jurnaliştii de la CNN. Gautam Adani a avut nevoie de mai puțin de 10 luni pentru a ajunge pe locul 2, după ce a început anul pe locul 14.

Gautam Adani (Sursa: Trak.in)

Vorbim despre o premieră: este pentru prima oară când un miliardar venit din Asia ocupă un loc atât de important în lista Bloomberg.

Averea de 146,9 miliarde de dolari a lui Gautam Adani, în mare parte legată de participațiile din conglomeratul său extins Adani Group, se află încă mult în urma celor 260 de miliarde de dolari ale lui Musk. Grupul operează o serie de afaceri, inclusiv porturi și cărbune, care au prosperat în ultimii ani.

Motivul aprecierii explozive a acţiunilor Adani Group

Acțiunile unor companii Adani au sărit cu peste 1.000% din iunie 2020 – reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura și energia regenerabilă pe care premierul Narendra Modi le-a considerat prioritare pentru dezvoltare. Acțiunile companiei sale emblematice Adani Enterprises au crescut cu peste 115% în 2022.

În februarie, Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani pentru a deveni cea mai bogată persoană din Asia.

Averea netă a lui Bezos s-a prăbușit la 145,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, în condițiile în care acțiunile din domeniul tehnologiei au fost puternic afectate vineri, pe fondul unei vânzări mai ample de acțiuni.

Acțiunile Amazon au scăzut cu 3% la începutul ședinței de tranzacționare, iar acțiunile au scăzut cu peste 25% în acest an.

Fondatorul Amazon a ocupat anterior locul 1 pe listă, dar averea sa a fost afectată după divorțul din 2019. O mare parte din averea sa este legată de acțiunile Amazon. Potrivit Bloomberg, scăderea din domeniul tehnologiei a redus cu 45 de miliarde de dolari averea netă a lui Bezos din ianuarie.