PNL vrea să revoluționeze Guvernul după ce a dat-o afară pe Viorica Dăncilă de la șefia Executivului. Totul a fost dezvăluit de liderul liberalilor, Ludovic Orban. Acesta speră să provoace alegeri anticipate, dar în cazul în care nu se ajunge la un consens, atunci PNL își va asuma guvernarea. Orban a spus că PNL dorește un guvern suplu cu 15-16 ministere și va negocia cu toate forțele politice care au votat pentru căderea guvernului Dăncilă.

”Evident că avem disponibilitate la dialog cu orice formațiune politică care a condus la căderea acestui govern. Deocamdată am văzut că domnul Ponta are alte gânduri, dar vom vedea poziția oficială la consultări a fiecărui partid și sunt convins că președintele Iohannis va veni cu cea mai bună soluție. Cu siguranță vom discuta cu toate forțele politice.

Până luni comisiile de specialitate au datoria de a veni cu o actualizare a programului ministerelor. Orice guvern va veni acum trebuie să ia măsuri corective și abia apoi măsuri pe termen lung.

Noi avem deja construită arhitectura constituțională a viitorului govern. Ne menținem poziția și considerăm că optim ar fi un guvern cu 15, maxim 16 ministere.”, a spus Ludovic Orban înainte de întâlnirea de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Din delegația PNL de la Cotroceni vor face parte Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Florin Cîțu sau Robert Sighiartău.