Ford Romania anunţă astăzi numirea lui Henrik Nensen în funcţia de director general al nou-înfiinţatei Companii Naţionale de Vânzări a Ford România, înlocuindu-l astfel pe Paul Flanagan. În această calitate, Henrik Nenzen i se subordonează lui Hans Schep, Director Regional pentru Operaţiunile din Europa Centrală şi de Est şi este responsabil de operaţiunile derulate de Ford în Romania.

Henrik Nensen s-a alăturat echipei Ford în 1971. Pe durata celor 39 de ani de activitate în cadrul companiei a deţinut diverse funcţii în domeniul marketingului şi al vânzărilor. De asemenea, acesta a ocupat funcţia de Director General în Suedia, Norvegia şi Rusia. Cea mai recentă funcţie a Domnului Nensen a fost aceea de responsabil pentru lansarea produselor pe piaţă în cadrul Diviziei de Vânzări şi Marketing a Ford Europa.

Henrik Nenzen a ocupat ultima funcţie de Director General în Rusia, unde a coordonat Compania Naţională de Vânzări din aprilie 2001 până în septembrie 2007.

Paul Flanagan va fi responsabil de stabilirea primului Proces Global de Planificare a Vânzărilor Ford, cu sediul în Marea Britanie.

„Schimbările anunţate astăzi se încadrează în procesul de dezvoltare a conducerii Ford şi nu afectează abordarea generală şi strategia noastră privind piaţa din România”, a declarat Ingvar Sviggum, vicepreşedinte al Diviziei de Marketing, Service şi Vânzări a Ford Europa.