Producătorul de lactate Albalact Alba Iulia a anunţat plecarea lui Traian Simion din funcţia de director general şi înlocuirea acestuia cu Raul Ciurtin, actualul preşedinte al companiei.

După cinci ani de activitate comercială şi managerială în companie, Traian Simion (foto) a încheiat colaborarea cu Albalact Alba Iulia pentru a urma alte proiecte profesionale.

Traian Simion a coordonat strategiile de dezvoltare şi consolidare ale companiei Albalact în calitate de director general timp de doi ani, după ce alţi doi ani şi jumătate a construit, alături de partenerii săi de management din companie, un portofoliu diversificat de produse, din funcţia de director comercial.

„La momentul numirii mele în funcţia de director general al Albalact, am declarat că accept această funcţie cu convingerea că şi în România se pot face lucruri bune în orice domeniu dacă ne păstrăm consecvenţi în utilizarea principiilor şi paşilor corecţi din punct de vedere managerial. Îmi place să cred că am reuşit acest lucru şi cu Albalact”, a declarat Traian Simion, fostul director general al Albalact Alba Iulia.

Sub managementul lui Traian Simion, compania Albalact a finalizat proiectul Greenfield de la Oiejdea, şi-a dezvoltat producţia la o capacitate dublă în fabrica recent inaugurată şi a intrat pe segmentul brânzeturilor tradiţionale, achiziţionând 93,6% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Ca director general, Simion a coordonat şi planul de marketing pentru noile lansări de produse, dar şi pentru rebranduirea iaurturilor Fulga şi produselor Rarăul. În funcţia de director comercial la Albalact, Traian Simion a dezvoltat echipa naţională de vânzări şi şapte centre regionale de distribuţie.

Simion s-a alăturat echipei Albalact în octombrie 2005, după o experienţă bogată în mai multe companii mari ca Ursus Breweries (SAB Miller), BHL (achiziţionat de Heineken) şi Wrigley. 

„Albalact continuă să crească, iar eu voi prelua planurile de dezvoltare ca director general, pe o perioadă nedeterminată”, a declarat, la rândul lui,  Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general Albalact Alba Iulia.

Cu o traditie de 38 de ani pe piaţa românească a lactatelor, Albalact a ajuns în top 4 producători de lactate din România în 2009. Compania produce peste 60 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu şi Albalact.