Alexandru Rafila promite că românii vor beneficia în curând de servicii medicale de înalt nivel

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut declarații optimiste vineri, subliniind că în curând, românii vor beneficia de servicii medicale de înalt nivel, datorită proiectelor ample care se desfășoară în domeniu. Rafila a evidențiat semnarea contractelor pentru începerea lucrărilor la mai multe spitale, inclusiv la noul pavilion municipal din Bacău, o investiție vitală pentru regiunea Moldovei.

Proiectul de construcție a pavilionului municipal din Bacău, integrat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, este un pas esențial în modernizarea infrastructurii medicale din zonă. Ministrul Sănătății a evidențiat că acest lucru marchează începutul procesului de construcție și că există multe locații în țară unde lucrările la spitalele finanțate prin PNRR au început sau sunt în curs de desfășurare.

Alexandru Rafila a menționat că semnificația este și mai importantă în cazul acestui spital, care, în momentul depunerii proiectului, era denumit Spitalul Municipal, dar a fost ulterior exclus de către Guvernul Orban de pe lista spitalelor funcționale din România.

Ministrul a subliniat că această investiție, care se ridică la aproximativ 200 de milioane de lei, va aduce beneficii semnificative pentru județul Bacău, având un impact pozitiv asupra serviciilor medicale oferite populației. Noul spital va fi dotat și echipat corespunzător, pentru a asigura diagnosticul, tratamentul și îngrijirea pacienților la cele mai înalte standarde.

„Gama de servicii pe care le poate oferi în momentul de față Spitalul Județean este foarte mare și odată cu finalizarea acestei construcții și cu dotarea ei, serviciile de sănătate oferite județului Bacău vor fi la un nivel care să permită diagnosticul, tratamentul și urmărirea pacienților la cele mai înalte standarde de calitate”, a menționat Rafila.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila / SURSA FOTO: Inquam Photos / Malina Norocea

Servicii medicale moderne și de calitate pentru toți cetățenii, într-un interval de doi până la patru ani

De asemenea, ministrul Sănătății a apreciat implicarea autorităților locale și a Consiliului Județean Bacău în rezolvarea problemelor birocratice și administrative, care au facilitat semnarea contractului pentru construcția noului spital.

Alexandru Rafila a subliniat că aceste progrese în infrastructura medicală sunt esențiale pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România și că este convins că proiectele în desfășurare se vor finaliza cu succes, asigurând accesul la servicii medicale moderne și de calitate pentru toți cetățenii.

„De data aceasta nu declarăm doar că facem spitale, ele se construiesc. Mă bucur că în decurs de câțiva ani, între doi și patru ani, oamenii din România vor avea acces la foarte multe servicii medicale de înalt nivel, așa cum își doresc de zeci de ani și lucrurile nu s-au întâmplat. Acum se întâmplă și sunt convins că aceste proiecte se vor finaliza”, a subliniat Alexandru Rafila.