Editorialul pe care il cititi nu este unul obisnuit. Este unul de ramas bun. Dupa opt ani de itilniri saptaminale cu multi dintre dumneavoastra, cititori fideli ai revistei Capital, a sosit momentul despartirii. El se datoreaza unei decizii pur personale, luata dupa o idelunga analiza si chibzuinta. Ca membru fondator, redactor-sef si apoi director al revistei Capital, decizia nu a fost deloc usoara. Povestea de succes a acestei publicatii, ajunsa de ani buni lider al presei economice si de afaceri din Rominia, se traduce, implicit, si itr-o poveste de succes i plan personal.
O precizare pe cit de banala, pe atit de fireasca se impune a fi facuta: succesul se datoreaza, i egala masura, echipei de ieri si de azi a revistei Capital si trustului de presa Ringier, primul investitor strain din mass-media romineasca.
Conjugarea investitiei si know-how-ului elvetienilor cu creativitatea si profesionalismul rominilor a constituit reteta de succes a acestei „afaceri” de presa, caracterizate simplu prin doi „p”: prestigiu si profit.
Acumularea acestei experiente, unica, poate, prin bogatia si diversitatea ei, si dorinta de a da curs altor provocari din extrem de dinamica industrie care este mass-media au reprezentat factorii decisivi i luarea deciziei mele.
La fel cum societatea romineasca se afla i pragul unor schimbari la acest iceput de mileniu, consider ca si pentru mine este timpul schimbarilor. Cu atit mai mult cu cit, cred eu, orice schimbare nu trebuie privita cu teama, ci ca o reala oportunitate i cariera si i viata.
De altfel, un decalog al zilelor noastre, recent publicat pe Internet, arata ca schimbarea periodica a locului de munca este absolut necesara pentru confortul psihic si creativitatea omului modern.
Revista Capital s-a aflat si ea, i acest an, sub semnul schimbarii. Din luna mai, un nou Capital, mai usor de exploatat, itr-o noua ifatisare grafica, moderna si prietenoasa se afla la idemina celor interesati de evolutiile economiei si finantelor. Cifrele de audienta i crestere din ultimele luni demonstreaza ca noul format al publicatiei este bine apreciat.
in acelasi timp consider ca viitorul revistei se afla pe miini bune: colectivul redactional condus de Andreea Rosca are ambitia, talentul si competenta necesare pentru a mentine Capitalul la cea mai ialta cota de profesionalism jurnalistic.
Viata merge iainte.