Informația momentului pentru cei care au mașini diesel

Informația momentului pentru cei care au mașini diesel. Partidul Popular European (PPE), cel mai mare grup din Parlamentul European, a prezentat un proiect care vizează schimbări majore în Uniunea Europeană (UE). Proiectul pune accent pe:

 • migrație
 • securitate
 • o nouă abordare a protecției climatice

Proiectul aduce în discuție mai multe aspecte cheie pentru viitorul UE și cuprinde sugestii cu privire la numirea unui comisar european pentru:

 • apărare
 • creșterea efectivelor poliției de frontieră și Europol
 • și reconsiderarea interdicției mașinilor cu combustie internă din 2035

Principalele puncte de interes

Unul dintre punctele de interes ale proiectului este cererea PPE pentru numirea unui comisar european pentru apărare în locul postului de înalt reprezentant pentru afaceri externe.

Această schimbare ar reflecta preocuparea crescută a partidului față de securitatea și apărarea Uniunii Europene în contextul actual al amenințărilor globale.

În ceea ce privește migrația și protecția granițelor, PPE propune o creștere substanțială a efectivelor poliției de frontieră UE, trecând de la 10.000 la 30.000 de membri.

De asemenea, Europol ar urma să beneficieze de o mărire a efectivelor, de la 650 la 3.000, pentru a intensifica lupta împotriva:

 • traficului de droguri
 • a terorismului
EPP
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Renunțarea la interdicția mașinilor diesel

Un alt aspect notabil al proiectului este renunțarea la interdicția mașinilor cu combustie internă în 2035. PPE propune eliminarea acestei restricții.

Instituția susține că mașinile cu motoare convenționale pot coexista cu noi concepte inovatoare care să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Astfel, partidul își exprimă dorința de a:

 • dezvolta
 • implementa soluții inovatoare pentru reducerea impactului asupra climei, menținând în același timp flexibilitatea în alegerea tipului de mașini pe care consumatorii doresc să le utilizeze.

Deși alegerile europarlamentare sunt încă departe, aceste propuneri din partea PPE indică:

 • o atenție crescută acordată problemelor urgente
 • o viziune amplă asupra evoluției Uniunii Europene în următorii ani

Temperaturile scăzute, o problemă pentru mașinile diesel

ADAC, cel mai extins club auto din Germania și Europa, a emis un avertisment destinat șoferilor, concentrându-se în special asupra proprietarilor de vehicule diesel care prezintă riscul de îngheț la temperaturi de zero grade Celsius.

Particulele de parafină se formează în motorină, iar conform experților de la ADAC, acestea pot obstrua sistemul de combustibil sau filtrul de combustibil. Acest lucru poate duce la situații în care motorul devine dificil de pornit sau, în condiții de temperaturi extrem de scăzute, mașina poate să se oprească brusc în timpul conducerii.

Benzinăriile sunt obligate să ofere motorină de iarnă, ce conține aditivi speciali. Trebuie să facă acest lucru începând de la mijlocul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii februarie.