Populara reţea de socializare Instagram va ascunde numărul de aprecieri la postări, pentru a „elimina presiunea” asupra utilizatorilor, relatează BBC. De acum încolo, utilizatorii vor vedea doar un nume de utilizator „și alții” la postări, în loc de numărul de aprecieri. Cei care folosesc Instagram vor putea totuşi să vadă în continuare numărul de aprecieri strânse de propriile postări. Deocamdată, măsura este doar parte a unui test. Numărul de like-uri pe care o postare de pe Instagram le primeşte este modalitatea de a măsura succesul sau popularitatea.

“Sperăm că acest test va elimina presiunea numărului de like-uri pe care o postare le primeşte, ca să vă puteţi concentra pe împărtăşirea lucrurilor pe care le iubiţi”, spune Mia Garlick, director în cadrul Facebook Australia şi Noua Zeelandă. Scopul final este ca utilizatorii Instagram să se simtă mai puţin judecaţi, iar compania să vadă “dacă această schimbare poate ajuta oamenii să se concentreze mai puţin pe like-uri şi mai mult pe poveştile pe care le au de transmis”.

Unele studii au arătat ca reţelele de socializare folosite în exces activează aceleaşi zone ale creierului ca alcoolul şi drogurile, consumate îndelungat. În timp, atenţia prea mare acordată acestor reţele poate duce la anxietate, depresie şi singurătate, probleme care afectează tot mai mulţi tineri în ziua de azi.