"Implementarea sistemului de plată online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza din fonduri europene prin proiectul 'Îmbunătăţirea capacităţii procesului decizional la nivelul sectorului financiar din România – TREZOR. În urma evaluării de către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capacitate Administrativă – POCA, acesta a fost acceptat în vederea finanţării", se arată într-un comunicat al MFP.

Proiectul va dezvolta o componentă dedicată plăţii cu cardul, prin intermediul căreia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite şi taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi la cele administrate de alte instituţii publice. Contribuabilii nu vor plăti comisioane la tranzacţii.

"E un pas important pe care Ministerul Finanţelor Publice îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceştia îşi vor putea plăti taxele şi impozitele de acasă şi de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur şi accesibil. Consider că uşurinţa cu care ne plătim taxele şi impozitele este esenţială pentru o colectare mai eficientă şi pentru creşterea gradului de conformare voluntară. Este şi o expresie a respectului pe care îl avem pentru cetăţean. Infrastructura nou creată este deschisă pentru toate sistemele de plată care acceptă autorizarea Trezoreriei în condiţiile legislaţiei în vigoare", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

În perioada următoare, MasterCard va realiza implementarea tehnică, care va dura maximum trei luni. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: