Jérome Olive, în prezent, Alliance Regional SVP – Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia, devine din această lună director interimar al Automobile Dacia. Acesta va asigura conducerea companiei românești deținută de grupul francez Renault până la o nouă nominalizare a Groupe Renault. Conform oficialilor Dacia, Antoine Doucerain îşi încetează activitatea din România „din motive personale”.

Jérôme Olive, care a mai fost director al Dacia între 2010 și 2013, a obținut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM) în anul 1980. Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville, unde Jérôme Olive a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizării proceselor de fabricaţie şi de mentenanţă. În 1985, a preluat funcţia de responsabil investiţii şi mentenanţă la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de producţie. În 1996, în calitate de şef al departamentului de Caroserie, a fost responsabil de lansarea în fabricaţie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai. În 1999, a devenit director adjunct responsabil cu fabricaţia, preluând conducerea uzinei la începutul anului 2004. În continuare, ocupă funcţiile de director industrial pentru regiunea Euromed Africa, director industrial pentru Europa şi mai apoi devine Alliance Regional SVP – Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia.

Antoine Doucerain a preluat funcția de director general al Dacia şi Groupe Renault România de la Yves Caracatzanis la 1 mai 2018, el ocupând această funcție doar patru luni. Deocamdată, oficialii constructorului autohton nu au dat detalii despre motivele exacte pentru care acesta a fost înlocuit din funcție rămânând la anunțul oficial: „motive personale”.


Te-ar putea interesa și: