În Camera Deputaților a fost depusă o propunere legislativă privind majorarea valorii nominale maxime a tichetului de masă de la 15 la 20 de lei. Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, dar Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit modificărilor operate de deputaţii PSD Valeriu Steriu, Liviu-Ioan Balint, Dumitru Gherman, Violeta Răduş şi Ioan Terea ,”valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor acestei legi”. Această prevedere a legii se va aplica în data de 1 a lunii următoare celei în care legea se publică în Monitorul Oficial.

Deputații PSD au menționat că „valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) şi nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”.

Veștile aduc bucurie în casele a peste 2.100.000 de angajaţi. Această cifră reprezintă aproape jumătate din populaţia angajată care beneficiază de tichete de masă.

Inițiatorii au fost de părere că un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziţionarea unei mese. În opinia lor, valoarea tichetului de masă este printre cele mai mici din Europa. “Dacă în România valoarea este aproximativ 3,21 euro, în Spania este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franţa este 11,04 euro, în Grecia este de 6 euro, iar în Portugalia este de 7,63 euro”, au arătat deputații PSD.