Lia Olguța Vasilescu a declarat că 1.500 de persoane vor recalcula pensiile a cinci milioane de români. Se vor face angajări la ministerul Muncii, însă nu vor fi angajați temporari.”La ultima recalculare a pensiilor au lucrat cu oameni din afara ministerului, care nu erau formați, iar aceștia au făcut multe erori. Pensionarii și-au luat avocați cu care au cheltuit bani pentru a ne acționa în judecată și toată lumea a pierdut”, a spus Vasilescu. 

Ministrul a declarat și modul cum se recalculează pensiile. Lucrătorii ministerului vor avea în față dosarul de pensii și trei programe software cu care se fac calculele. “Avem un program Fox, unul Oracle și urmează să mai achiziționăm unul”, a precizat Vasilescu. 

În legătură cu piedicile care ar putea apărea în promulgarea legii, Lia Olguța Vasilescu a declarat că a luat în calcul toate variantele. Legea va sta în cele două camere (Camera Deputaților și Senat) o lună de zile, iar dacă președintele Iohannis o va întoarce va mai dura încă o lună”, a declarat ministrul Muncii. 

Lia Olguța Vasilescu a declarat că șase dintre cele șapte federații ale pensionarilor susțin legea.