Băncile emitente de carduri Mastercard vor înlocui, treptat, în perioada următoare, actualul Secure Code din sistemul de securizare a tranzacţiilor online cu cardul EMV 3-D Secure 1, cu sistemul de asigurare a siguranţei Mastercard Identity Check, informează Mastercard.

De asemenea, noua soluţie se va regăsi pe website-urile comercianţilor, astfel încât posesorii de carduri să beneficieze de cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte plăţile online, notează sursa.

Noul sistem Mastercard Identity Check a fost dezvoltat pentru a deveni cea mai bună soluţie în combaterea fraudei plăţilor online, fără afectarea experienţei de cumpărături.

Printre principalele îmbunătăţiri ale acestui sistem se numără: autentificarea în doi factori a consumatorilor, cu ajutorul biometriei, şi nu prin parole statice; compatibilitatea cu dispozitivele mobile, inclusiv cu aplicaţiile mobile, pentru a reflecta dezvoltarea accelerată a comerţului electronic de pe mobil; îmbunătăţirea Autentificării Bazate pe Risc prin analiza unui set mult mai extins de date referitoare la cumpărăturile efectuate.

Înainte de lansare, sistemul Mastercard Identity Check a trecut printr-o etapă de testare, în urmă căreia a reieşit faptul că reduce nivelul fraudei şi al numărului tranzacţiilor respinse şi îi permite consumatorului să se autentifice fără probleme, menţionează sursa.

Managerul pentru Dezvoltarea de Afaceri a Mastercard România, Roxana Turquin, consideră că Mastercard a lansat astfel o soluţie potrivită pentru viitorul comerţului electronic.

„Încrederea în lumea digitală a devenit moneda critică a economiei, dar şi a celei de-a patra revoluţii industriale. De aceea este imperios necesar ca şi procesul de plată să fie unul extrem de sigur, fără cusur şi care să rezulte într-o experienţă simplă şi plăcută pentru consumatori. Ca lider în industria globală de plăţi, ne-am asumat rolul de gardian atât al consumatorilor, cât şi al emitenţilor şi comercianţilor, şi am lansat o soluţie potrivită pentru viitorul e-commerce-ului, menită să asigure siguranţa tranzacţiilor”, a comentat reprezentanta Mastercard România.

Mastercard se prezintă drept companie de tehnologie în industria globală de plăţi care operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, oferind un liant între consumatori, instituţii financiare, comercianţi, autorităţi şi companii din peste 210 ţări şi teritorii.