Momente ireale în cel mai mare partid din România, PSD. Scene aproape de cascadorii râsului în care un parlamentar care părea un erou pentru mulți a ajuns să își ceară scuze în mod repetat pentru că nu a votat așa cum a făcut-o întreg partidul în ceea ce privește modificarea legilor justiției.

Singurul parlamentar PSD care a fost înregistrat cu un vor împotriva modificărilor aduse la codurile penale a fost victima unei erori a sistemului. Partea cea mai interesantă este, însă, că PSD-istul și-a cerut scuze aproape în genunchi pentru greșeală și a făcut și public acest lucru.

„A fost o eroare a sistemului electronic. Cred că am băgat cartela mai devreme. A fost o greșeală și am explicat asta și liderului de grup. Mi-am cerut scuze” a explicat Nicu Niță, deputatul PSD în cauză, citat de Hotnews.

În ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția, Camera Deputaților a adoptat modificările propuse de PSD la codurile penale. Unii jurițti apreciază că aceste modificări îl favorizează în mod direct pe liderul partidului Liviu Dragnea și aduc avantaje majore tuturor politicienilor care au probleme cu justiția.

Prin altele, anumite fapte se vor prescrie mai repede, iar infracțiuni economice care au creat probleme politicienilor dispar definitiv. În anumite condiții nici măcar darea de mită sau traficul de influență nu mai sunt incriminate.