Este vorba despre Ordonanța de Urgență pe tema alocațiilor, care, potrivit ministrului Muncii, în cazul în care PSD ar modifica-o, plățile destinate copiilor ar urma să fie blocate.

”Vom dubla alocațiile de așa manieră ca ele să fie acoperite de posibilitățile bugetului. Am parcurs procedură care trebuia parcursă pentru publicarea în Monitorul Oficial. Dacă PSD face acest lucru (n.r. aduce amendament în Parlament pentru dublarea alocațiilor), se vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința. Din punctul nostru de vedere, începând de mâine, Ordonanța își are aplicare în practică.

Asta înseamnă că ne apucăm de organizat sistemul de plăți pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea acordării de sume suplimentare în alocație conform OUG adoptată de Guvernul Orban”, a spus Violeta Alexandru.

Un joc politic

Totodată, ministrul Muncii a mai precizat că dacă acest lucru se va întâmpla într-adevăr, social democrații vor fi nevoiți să le dea un răspuns românilor cu privire la sumele promise de la 1 august și de ce măririle nu au avut loc, așa cum a fost promis.

„Dacă PSD își permite acest lucru și vrea să nu mai acordăm acești bani copiilor doar ca să facă un joc politic, va trebui să le răspundă românilor de ce în luna următoare copiii nu vor primi sumele mărite conform OUG și explicațiile trebuie căutate la ei. Fundamentarea pe care am făcut-o până la mărirea cu 100% este una bazată pe posibilitățile bugetului. Nu înțelegem să punem în discuție, că nu este cazul, hotărârea CCR, ci am aplicat-o în relații cu posibilitățile bugetului.

Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței, înseamnă să oprim plățile pe care, în acest moment, le avem în organizare a fi făcute și PSD va trebui să răspundă pentru acest lucru.”, a declarat Violeta Alexandru.

SURSĂ FOTO: INQUAM/Octav Ganea