Simona Halep, în prezent locul 3 WTA, ar putea coborâ în clasament până pe poziția 11. Este șcenariu sumbru lansat de redactorii de la Live-Tennis.eu, care nu au prea mare încredere în sportiva noastră. Ei cred că Halep poate avea o cădere dramatică în clasament după Roland Garros. Aceștia mizează de Naomi Osaka că se va menține lider în clasamentul WTA.

Simona Halep are de apărat în total 2800 de puncte la turneele de la Madrid, Roma și Roland Garros. Anul trecut românca s-a bucurat de un succes fulminant și a atins sferturile la Madrid, finala la Roma și s-a impus la Roland Garros. Pentru ca Halep să aibă această coborâre uriașă în clasament, până pe locul 11, aceasta ar trebui părăsească prematur cele trei competiții.

În ciuda scenariilor sumbre care s-au lansat, Simona Halep ar putea ajunge din nou lider în clasamentul WTA. Românca a jucat extraordinar în meciul cu Margarita Gasparayan, învingând cu scorul de 6-0, 6-4. Pare că sportiva noastră nu are adversare de temut la Madrid și că este de neoprit.

Halep poate ajunge iar numărul 1 în tenisul feminin dacă s-ar impune în turneul de la Madrid și dacă Naomi Osaka, în prezent liderul clasamentului, nu ar ajunge în faza semifinalelor. Turneul se desfășoară în perioada 4-11 mai. Halep o va întâlni mâine pe Johanna Konta în turul doi al turneului de simplu, conform DigiSport.