Scenariu bombă în politică. Jurnalistul Ion cristoiu susține că șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să rupă alianța cu PSD pentru că ar fi șantajat, dar nu cu un dosar de corupție. Ar fi vorba despre o problemă care ar ține de familia sa sau de imaginea liderului ALDE.

”Dăncilă pariază pe rămânerea unor miniștri ALDE, în acest moment dacă ei nu-și dau demisia, rămân neînlocuinți. Guvernul poate să supravhoețuiască și cu formula aceasta a înlocuirii miniștrilor.

PSD ratează șansa de a trece în Opoziție. E o dublă agonie a PSD, guvernul va fi slăbit, lovit de această criză. Întrebarea e ce l-a apucat pe Tăriceanu. Cred că va rămâne alături de teroriști și de cazul Caracal. Dacă domnul Tăriceanu candida din partea ALDE, era de înțeles, e o ciudățenie că îl susține pe Mircea Diaconu.

El cere celorlalți miniștri ALDE o aruncare în gol fără parașute. E posibil ca Tăriceanu să fi fost șantajat să facă această mișcare, circulă această informație, dar nu cu un dosar de corupție. Poate e o problemă de familie, sau care ține de imaginea sa”, a spus Cristoiu, conform Antena 3.