Liviu Dragnea şi-a reafirmat şi susţinerea pentru Viorica Dăncilă. „Eu o susţin pe Viorica Dăncilă din toate punctele de vedere. Este un premier bun. A început să fie ţintă. Acest guvern nu va pleca pentru că vrea Iohannis. Nu va pleca, pentru că avem o misiune foarte importantă. Toate măsurile pe care noi le adoptăm aduc mai bine pentru români. Să fie foarte clar: nu ne speriem”, a mai declarat preşedintele PSD.

Anterior, surse din presă susțineau că liderul PSD i-ar putea cere demisia la următoarea ședință a Comitetului Executiv Național, pentru a forța în acest fel acțiunea de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Acesta ar fi unul dintre scenariile luate în calcul la vârful partidului, prin care Dragnea ar încerca să repare imaginea executivului după violențele din 10 august și să mute atenția pe subiectul suspendării președintelui Iohannis, în contextul atmosferei tensionate din partid după scrisoarea în care fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, i-a solicitat demisia liderului PSD.

Liviu Dragnea a pregătit terenul unei eventuale acțiuni de suspendare imediat după violențele din 10 august, reamintește G4Media. Pe data de 11 august, Dragnea l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook că „este sponsorul politic al violenței și al manifestărilor extremiste” și îl acuză că „prin cererea adresată Parchetului de a ancheta jandarmii, el timorează forțele de ordine, așezându-se cu premeditare de partea grupurilor agresoare”. Dragnea mai scrie în postara de pe FB că „declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său”.

Citește și: Cine sunt cei 3 PSD-iști care se luptă pentru scaunul Vioricăi Dăncilă și cine este favoritul lui Dragnea