Marţi, compania germană a anunţat că intenţionează să repare până la 11 milioane de vehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analişti la peste 6,5 miliarde de dolari. Vor fi cinci milioane de maşini ale brandului VW, 2,1 milioane maşini Audi, 1,2 milioane de maşini Skoda şi 1,8 milioane de vehicule comerciale uşoare. 

VW va informa clienţii 'în următoarele săptămâni şi luni' în legătură cu măsurile planificate pentru ca vehiculele să îndeplinească standardele privind emisiile. 

Comisarul pentru piaţă internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, va discuta cu preşedintele diviziei de autoturisme a Volkswagen, Herbert Diess, şi va solicita cooperarea deplină a companiei germane cu autorităţile de reglementare în investigaţiile privind motoarele diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Comisiei, Ricardo Cardoso. 

'Comisia vrea fapte şi vrea să ajungă la esenţa acestui scandal', a explicat oficialul european. 

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparţin Volkswagen.

AGERPRES