Surse din TVR au declarat pentru Adevărul că plecarea Ramonei Săseanu s-a lăsat cu un scandal greu de imaginat. Potrivit surselor citate, în ultimele zile Săseanu şi-a angajat un consilier, iar în cursul zilei de miercuri, aceasta a plecat din instituţie cu scandal, închizându-și totodată biroul și amenințându-și colegii.

De menționat este faptul că în ultimele zile tensiuniile au fost din ce în ce mai intense la TVR, în special după ce judecătorii CCR au pronunţat neconstituţionalitatea numirilor interimare din Televiziunea Publică, precum şi de la Radio România, fiind arătat faptul că majoritatea trebuia să meargă pe o altă procedură de alegere a conducerii.

Deși la Radio România lucrurile au mers diferit, mai exact, șeful radioului Liviu Popescu, a anunțat de joi că odată cu publicarea în Monitorul Oficial a interimatului neconstituţional va face un pas în spate, la TVR au continuat angajările pe ultima sută de metri.

Șefa TVR și-a amenințat angajații 

Sursele citate precizează că Ramona Săseanu şi-a angajat un nou consilier, care şi-a început activitatea marţi. Trebuie menționat faptul că noul consilier este un liberal cunoscut în organizaţia PNL Sector 1, Florin Ivan.

După ce decizia CCR a fost publicat în Monitorul Oficial, cu motivarea necesară, Ramona Săseanu a răbufnit. Aceasta a anulat şedinţa cu alte persoane din conducerea instituţiei și totodată, potrivit surselor citate, și-ar fi încuiat biroul de la Televiziunea Română.

Totodată, șefa TVR i-ar fi amenințat nclusiv pe o parte din angajați, cerându-le să nu încerce să intre pentru că altfel se poate ajunge inclusiv în instanţă.

Amintim faptul că Parlamentul trebuie să se reunească de urgenţă pentru a stabili o nouă conducere a instituţiei, din moment ce în prezent situaţia de la Televiziunea Publică e problematică. Adică nu are PDG şi nu are nici Consiliu de Administraţie.