Realizatorul TV Ionuț Cristache a dat în judecată TVR. El vrea ca emisiunea pe care o realizează să revină pe tronsonul orar 21.00, când era difuzată „România9”. Cristache luat această decizie după ce conducerea Televiziunii a hotărât mutarea emisiunii mai devreme, într-un tronson cu o audiență mai scăzută.

Ionuț Cristache, realizatorul talkshow-ului „România9” de la TVR, încearcă să obțină în instanță mutarea emisiunii la ora 21.00.  Conducerea Televiziunii a hotărât refacerea grilei și mutarea la ora 17.00.

El a dat în judecată TVR. Cristache înaintat o acțiune la Judecătoria Sectorului 1, pentru o Ordonanță Președințială care să anuleze hotărârea Comitetului Director al TVR. Doina Gradea, fostul director al TVR, ar fi dat o declarație în dosar, în calitate de martor, scrie paginademedia.ro.

Procesul se va judeca marți, 22 iunie.

Istoria unui scandal uriaș la TVR

La începutul lunii iunie, s-a avansat prima dată idee mutării emisiunii România9 de la ora 21.00 pe tronsonul orar 17.00. Ionuț Cristache povestea atunci că a fost sunat de directorul interimar al TVR 1, Eduard Dârvariu care l-ar fi informat de această decizie. Mutarea emisiunii a fost prilejuită de introducerea grilei de vară, începând cu 21 iunie. Reprezentanții TVR au declarat că motivele pentru care s-a luat această decizie au fost audiența emisiunii și capacitatea formatului emisiunii de a crește audiențele din prime time, precum și concurența cu alte canale ale televiziunii naționale.

În luna iunie, emisiunea România9 a fost scoasă de pe post de trei ori, fiind înlocuită cu câteva ediții speciale. Trebuie precizat că emisiunea realizată de Ionuț Cristache era una din puținele producții tv de la televiziunea națională, poate singura, care exprima un ton critic la adresa puterii politice. Atacurile din cadrul emisiunii la adresa Președintelui Iohannis, a Guvernului și a partidelor care formează coaliția aflată la guvernare au trezit în mai multe rânduri nemulțumirea celor vizați.

O dată cu numirea unei noi conduceri interimare a TVR în persoana Ramonei Săseanu, propusă și susținută de PNL, au început atacurile la adresa emisiunii România 9, care era lider de audiență pentru postul public de televiziune.

Sursă foto: YouTube