Decizie șoc în televiziune

Decizie șoc în televiziune! Magnatul Rupert Murdoch a anunțat că pleacă de la conducerea Fox News și News Corp. Companiile urmează să fie preluate de către fiul său, Lachlan, în luna noiembrie.

Rupert Murdoch
SURSA FOTO: Wikipedia

Rupert Murdoch a spus într-un anunț făcut pentru angajații celor două companii că „este momentul potrivit” ca el să preia „roluri diferite”. Acesta va prelua funcția onorifică de „președinte emerit” al companiilor.

Schimbarea oficială de management se va produce la jumătatea lunii noiembrie, potrivit BBC.

Magnatul în vârstă de 92 de ani a lansat Fox News în 1996. Acum, este cel mai vizionat canal de știri din Statele Unite ale Americii.

„Vă scriu pentru a vă anunța că am decis să trec la rolul de președinte emerit la Fox and News”, a scris acesta.

„Toată viața mea profesională, am fost implicat zilnic în știri și idei, iar asta nu se va schimba. Dar este momentul potrivit pentru mine să-mi asum alte roluri, știind că avem echipe cu adevărat talentate și că Lachlan este un lider pasionat, cu principii, care va deveni unic președinte al ambelor companii. Nici mândria excesivă, nici falsa umilință nu sunt calități admirabile.

Dar sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună de-a lungul deceniilor și datorez mult colegilor mei, ale căror contribuții la succesul nostru nu au fost întotdeauna vizibile în afara companiei, dar au contat mult pentru mine”, se mai arată în mesajul lui Rupert Murdoch, postat pe site-ul Fox News.

Perioadă complicată pentru Fox

Magnatul a precizat însă că există motive pentru a fi optimiști cu privire la următorii ani.

„Companiile noastre au o sănătate solidă, la fel ca mine. Oportunitățile noastre depășesc cu mult provocările comerciale. Avem toate motivele să fim optimiști cu privire la următorii ani – eu cu siguranță sunt și plănuiesc să fiu aici pentru a lua parte la tot”, a adăugat Rupert Murdoch.

Acest anunț vine într-o perioadă complicată pentru Fox. În luna aprilie a acestui an, a fost nevoită să plătească 787,5 milioane de dolari, după ce a fost dat în judecată de compania de mașini de votare Dominion pentru raportarea voturilor de la alegerile prezidențiale din 2020.

Virgil Ianțu pleacă de la TVR 1?

Și televiziunea din România ar putea avea parte de un șoc. Virgil Ianțu, gaza emisiunii TV „Câștigă România” din 2017 până acum, ar vrea să plece de la TVR 1. Momentan, prezentatorul TV nu a făcut nicio declarație pe acest subiect, însă postul de televiziune a anunțat că, momentan, negociază cu casa de producție pentru a pregăti grila de toamnă.

„În prezent se poartă negocieri cu Zuchero (casa de producţie) în vederea păstrării în grila de toamnă a TV”, au zis cei de la TVR 1 pentru Paginademedia.ro.

În prezent, „Câștigă România” nu are o poziție stabilă în grila de programe a TVR. Totuși, emisiunea TV a obținut rezultate bune în ceea ce privește audiența, ceea ce a condus la mutarea ei de pe TVR 2 pe TVR 1.

Aceasta nu este singura informație care îi pune pe gânduri pe fanii vedetei. Nu doar cariera sa le ridică semne de întrebare telespectatorilor din România, ci și viața sa personală.

În trecut, Virgil Ianțu și Andreea Raicu au prezentat împreună unul dintre cele mai urmărite show-uri TV din România „Big Brother”. De-a lungul anilor, au apărut zvonuri în spațiul public potrivit cărora ar avea o relația ascunsă.