Deputatul PNL Ionel Dancă anunţă că, marţi, a primit decizia conducerii liberalilor prin care este revocat din funcţia de purtător de cuvânt al partidului

„Țara este în haos, Guvernul cade și prioritatea groparilor PNL-Citu este epurarea susținătorilor lui Ludovic Orban din toate pozitiile. Astăzi, am primit decizia noului BEx, din data de 4 octombrie a.c., prin care am fost revocat din funcția de Purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal.

Sunt mândru de toată munca făcută pentru Partidul Naţional Liberalîn acești 4 ani de bătălii politice grele și de campanii electorale de succes, alături de Ludovic Orban și de miile de membri PNL, cu sprijinul colegilor din Departamentul de Comunicare, coordonat de colegul Andi Manciu, fără de care cu greu aș fi reușit să-mi onorez această responsabilitate, încredințată în 2017, prin votul colegilor din Biroul executiv PNL de atunci, la propunerea Președintelui Ludovic Orban.

Din păcate, pentru speranțele românilor care au crezut si mai cred încă în noi, toată munca noastră politică grea din acești ani a fost făcută praf de un grup de impostori care au preluat ostil conducerea PNL.

Vă mulțumesc pentru incredere și sustinere, dragi liberali adevărați! Sunt și voi rămâne un liberal convins, nu penelist! #LiberalLiber”, a scris marți Ionel Dancă, pe pagina sa de Facebook.

Se decide soarta Guvernului Cîțu

Marţi, 5 octombrie, este ziua în care Guvernul Cîţu ar putea fi demis prin moţiune de cenzură. Dezbaterea din Parlament a început deja.

Printre primele persoane care a luat cuvântul s-a numărat şi premierul Florin Cîţu, cel vizat de moţiunea de cenzură depusă de PSD. Florin Cîţu l-a criticat dur pe antevorbitorul său Lucian Romaşcanu (PSD), despre al cărui discurs a spus că este “ipocrit și populist”.

Mai mult, prim-ministrul a criticat faptul că opozanţii săi au generat o astfel de criză politică, prin moţiunea de cenzură care ar putea dărâma Guvernul fix în ziua în care România a atins pragul istoric de 15.000 de cazuri, în plin val 4. Cîțu a anunțat, de la tribuna Parlamentului, și că numărul deceselor provocate de COVID-19 se ridică, marţi, la 252.

În plen se află 379 de deputaţi şi senatori. Guvernul Cîţu va pica dacă moţiunea de cenzură adună 234 de voturi. Din punct de vedere matematic, PSD, USR şi AUR ar trebui să asigure cel puţin 280 de voturi pentru demiterea Guvernului.