Fost purtător de cuvânt al STS, după condamnarea fostului director adjunct al DGIA: Oare cât a turnat despre alții?

Potrivit celor scrise de Daniela Tobă, Iulian Cristian Gherghe a primit „o condamnare exemplară”. după ce a fost condamnat de Curtea Militară de Apel București la un an și cinci luni închisoare cu suspendare.

„Whoooaaa…. Îl mai ştiţi pe dom’ gheneral care era numărul doi în informaţiile militare şi care a băgat botul la borcanul cu mierea fondurilor operative? Ei bine, l-a terminat instanţa, fraților! I-a dat o condamnare exemplară, taman bună pentru ăia care au furat, fură şi vor mai fura din fondurile operative ale structurilor din sistemul naţional de securitate, da! Iulian Cristian Gherghe a fost condamnat de Curtea Militară de Apel Bucureşti la un an şi cinci luni închisoare cu suspendare, bietul de el! Un an cu suspendare pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Şi cică instanta a mai dispus ca gheneralul sa urmeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare la Primaria comunei Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.Vai, ce l-a pedepsit instanţ, băi, frate! Iar acum se duce la şcoala din Cornetu să-i înveţe meserie şi p-ăia mici”, a scris Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt al STS, pe Facebook.

Cât anume a turnat?

Mai apoi, fostul purtător de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale s-a întrebat „cât anume a turnat despre Hăpău și despre alții din MApN și din afara instituției”.

„Toate astea fiindcă a furat 180 000 dolari din banii DGIA, adicătălea banii armiei române, cu care şi-a cumpărat o casă.Un lucru interesant: procurorii spun că Gherghe a înapoiat toată suma furată. Bun aşa! Din salariul lui de general meapenist a reuşit să îşi facă o ditamai vila care a costat ceva mai mult decît 180.000 de dolărei, şi după condamnarea cu suspendare a rămas omul cu vila şi a avut, în condiţiile în care uite că a avut suficienţi bănişori la saltea să şi returneze ce a furat. Mişto.Mă uit la pedeapsa primită de general şi mă întreb cît a anume a turnat despre Hăpău şi despre alţii din MApN şi din afara instituţiei”, a mai scris Daniela Tobă.

Sursă foto: investigative-report.ro