Peste 850 de SUV-uri Mercedes GLK sunt rechemate în service de reprezentanța din România, ca parte a unei campanii la nivel european.

Astfel, Mercedes-Benz România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) că inițiază o campanie de rechemare în service pentru 868 de unități ale modelului GLK.

Campania vizează unitățile GLK produse în perioada 2012-2015 care sunt echipate cu un motor diesel Euro 5, informează Profit.ro.

Totul a plecat de la o decizie luată la jumătatea lunii iunie de Autoritatea Federală de Transport din Germania, prin care se prevede efectuarea unui recall european, ce vizează modificarea software-ului pentru motor, în vederea respectării normelor de emisii.

Autoritățile germane au efectuat o investigație de circa două luni la capătul cărora au concluzionat că producătorul german a utilizat un software pentru păcălirea normelor de poluare pentru SUV-ul GLK. În total, la nivel european, sunt afectate circa 60.000 de unități Mercedes-Benz GLK produse în intervalul 2012-2015.

În total, de la izbucnirea scandalului Dieselgate în 2015, Daimler a fost nevoită să recheme în service circa 3 milioane de mașini echipate cu motoare diesel care înregistrau în realitate emisii semnificativ mai mari de oxid de azot decât cele din datele tehnice.