Una dintre achiziţiile scandaloase din luna iunie este opera de artă a pictorului spaniol Joan Miro.  Denumită "Peinture (Etoile Bleue)", pictura a fost vândută de casa de licitaţii Sotheby’s cu incredibila sumă de 37,1 milioane de dolari. Trebuie menţionat că această pictură, din 1927,  şi-a triplat valoarea de la ultima licitaţie care a avut loc în 2007.

Luna trecută, s-au mai vândut şi două maşini rare. Una dintre ele, un Ferrari 250 GTO din 1962, a fost cumpărată de miliardarul Craig McCaw, cu 35 de milioane de dolari. Aceasta este cea mai scumpă maşină vândută vreodată.

Cea de-a doua maşină este un Bentley din 1932, care s-a vândut cu 7 milioane de dolari, devenind cel mai scump Bentley vândut vreodată. Maşina făcea parte din colecţia lui George Daniels, un faimos producător de ceasuri.

Mult mai scumpă a fost o copie a constituţiei americane care a aparţinut lui George Washington. Aceasta a fost cumpărată de Mount Vernon Ladies Association of the Union, cu 9,8 milioane de dolari.

Alte produse cumpărate de cei cu bani, în iunie, au fost 11 sticle de şampanie  veche de 179 de ani, pentru 156.000 de dolari, un computer Apple I, care a fost vândut cu 374.500 de dolari şi o ediţie rară a cărţii Hercule Poirot, scrisă de Agatha Christie, achiziţionată cu 63.400 dolari.

"Peinture (Etoile Bleue)". Această pictură valorează aproape 40 de mil.$