Cel care face acuzațiile este Gigel Știrbu, vicepreședinte TVR și președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, care a anunțat că a solicitat Curții de Conturi să desfășoare un control la TVR.

Acesta susține că, în ultimele luni, pe adresa comisiei au venit mai multe informații despre sumele mari de bani pe care TVR le-ar oferi invitaților emisiunii România 9, moderată de Ionuț Cristache. Astfel, invitații lui Cristache ar primi între 6000 și 8000 de euro per apariție.

„Eu i-am spus, şi colegii mei din comisie i-au comunicat că, totuşi, sunt bani publici. Vă aduc la cunoştinţă că din 2018 este (n.r. – TVR) finanţată exclusiv din banii contribuabililor, nu se mai plăteşte taxa radio-TV, banii celor două instituţii vin de la bugetul de stat. I-am explicat doamnei care vine din mediul privat că, totuşi, e o instituţie a statului şi cetăţenii trebuie să ştie ce se-ntâmplă cu banii lor,” declară Gigel Știrbu.

Miercuri, 20 februarie 2019, în plenul Camerei Deputaţilor s-a aprobat hotărârea înfiinţării unei comisii de anchetă a activităţii TVR, hotărâre votată şi de majoritatea aflată la putere – „şi spre surprinderea mea au fost de acord, ca atare şi actuala formulă de guvernare  şi actuala majoritate politică a înţeles că această conducere trebuie să plece“, a mai spus deputatul -, iar deputatul PNL ar fi cerut de asemenea Curţii de Conturi să desfăşoară în instituţia publică un control.

Gigel Știrbu face referire și la Cerbul de Aur, festival pentru care au fost cheltuite sume enorme de bani, fără justificare:

„Toţi, dar absolut toţi artiştii, au primit dublul onorariului pe care-l percep în mod constant. Dacă pentru 35 de minute de recital un cântăreţ primeşte 7.000 euro sau 10.000 euro, televiziunea publică a plătit 25.000 euro. Cei doi co-prezentatori au primit 70.000 euro pentru două zile. 70.000 euro! Scenotehnica a costat 300.000 euro, închirierea scenei a costat 70.000 euro, paza, nu vă spun, că vă cruciţi“, a mai spus deputatul

 

Te-ar putea interesa și: