Grupul Volkswagen este implicat într-un nou scandal. De data aceasta, compania Porsche a fost acuzată pentru dare de mită. Autoritățile din germania au efectuat o percheziție la sediul companiei din Stuttgart.

Un reprezentat al Guvernului german ar fi primit mită pentru a oferi producătorului auto date fiscale care ar fi trebuit să fie confidențiale, conform informațiilor procurorilor. În acest scandal uriaș șase angajați de la Porsche, inclusiv persoane cu funcții de conducere, riscă să fie puse sub acuzare pentru abuz de putere.

De asemenea, la această problemă se adaugă și niște percheziții al unui fost membru al consiliului angajaților Porsche care este suspectat ar fi primit un salariu nejustificat de mare.

Se pare că probleme se țin lanț. Compania a fost recent amendată cu 535 de milioane de euro pentru rolul său în scandalul Dieselgate, scrie autoexpert.ro.

Vânzările constructorului german au început să fie deja afectate de problemele din ultima vreme. După scandalul Dieselgate, vânzările și cererile de mașini cu propulsie diesel marca Porsche a scăzut simțitor de mult. Germanii au luat astfel hotărârea să se concentreze pe producția de motoare pe benzină, electrice și sisteme hibride de propulsie.