Marţi au avut loc evenimente incredibile în Bucureşti: fata şi băiatul lui Gheorghe Dincă au agresat fizic jurnaliştii veniţi să le pună întrebări, după ce cei doi fuseseră la CNA pentru a depune o plângere. Modul în care incidentul violent a fost ignorat de unele televiziuni a fost criticat dur de către jurnalistul Victor Ciutacu. “Bătuţii lucrează la România TV și la Antena 3. Acolo unde sunt vedete nemernicii ăia de Ciutacu și Gadea, deci nu merită repect/solidaritate”, a scris, revoltat, Ciutacu, potrivit evz.ro.

„Îi mai țineți minte pe deontologii ăia care se tăvăleau că l-a invitat Dragnea pe unul de la Pro la baie? Și care se temeau pentru integritatea fizică și mentală a colegului lor, care ar fi putut să vadă live ciucurașul Dictatorului cu Mustață? Ei bine, aflați că, azi, aceleași monumente de integritate și de profesionalism s-au întors, la propriu, cu spatele la știrea că doi oameni din presă care își făceau meseria, operatori de imagine/cameramani, au luat bătaie de la fiul lui Dincă.

Știu, nu e de nasul lor de analiști și influenceri să se coboare din stratosfera lor securistică la nivelul solului, acolo unde niște jurnaliști nu atât de celebri ca ei, dar infinit mai dedicați, sunt pociți de toți derbedeii. Și, în plus, bătuții lucrează – nu-i așa? – la România TV și la Antena 3. Acolo unde sunt vedete nemernicii ăia de Ciutacu și Gadea, deci nu merită repect/solidaritate.

Mi-e scârbă de voi, loazelor! Nu doar că sunteți ticăloși, dar mai sunteți și proști. Dacă nu dați voi, nu înseamnă că nu se află. Dar, ca să realizați asta, ar fi trebuit să învățați meserie la locul faptei, nu să băgați copy/paste de pe referate de arestare și stenograme trimise de procurori și de securiști pe mail sau pe stick”, a spus Victor Ciutacu, cel care realizează emisiunea Punctul Culminant pe România TV.

Incidentul violent de la care a plecat totul

Incidentele au avut loc, marţi, în mijlocul străzii, când o echipă România TV a mers să stea de vorbă cu băiatul şi fata lui Gheorghe Dincă. Aceștia veniseră  la CNA să depună plângere pe motiv că se simt agresați de mass-media după arestarea tatălui lor. În momentul în care reporterul de la RTV i-a pus o întrebare despre cazul Caracal, băiatul lui Dincă a reacționat violent, sărind la bătaie. După ce l-au bătut, nu s-au oprit acolo, spărgându-i și camera de filmare.

Au fost agresați și alţi jurnalişti. Cei de la Antena 3 informează că va depune plângere penală pe numele copiilor lui Gheorghe Dincă.