Președintele Consiliului Județean Vrancea a făcut solicitarea pe pagina sa de Facebook. O prezentăm integral.

”Prieteni,

Ma declar profund dezamăgit de recentul scandal în care a fost implicat senatorul Virginel Iordache din Suceava care a cerut, abuziv, să fie transportat cu elicopterul SMURD la București pentru a fi tratat de o afecțiune minoră, o enteroviroză. Ii cer acestuia, urgent, demisia de onoare din cadrul PSD, dar și din funcția de senator, ca urmare a erorii grave de conduită și a deserviciilor de imagine aduse echipei social-democrate.

Aceste gesturi sunt incompatibile cu social-democrația, precum și cu dedicarea echipei Partidului Social-Democrat de a clădi o relație sinceră și cinstită cu electoratul și cu întreaga țară. Domnul Virginel Iordache a dovedit lipsa oricăror valori comune cu viziunea și programul politic al PSD, dar și o iresponsabilitate periculoasă pentru funcția de Senator al acestei țări.

Ii solicit un minim gest de onoare: demisia imediată din funcția de senator și din cadrul Partidului Social Democrat. În prag de alegeri, este singura opțiune. Nu putem lăsa asemenea abuzuri și inconștiențe să păteze o campanie electorală demnă, eforturile unei echipe de zeci de mii de oameni și așteptările a milioane de români din țară și din Europa! Voi cere excluderea din PSD a domnului Virginel Iordache, in caz ca refuza sa demisioneze!”